Conditie

ACTIVITEITEN

Lichamelijke conditie bepaalt hoe fit iemand is. Hiermee wordt vaak het fysieke uithoudingsvermogen van iemand, met name de mogelijkheid om intensieve inspanningen lang vol te houden bedoeld. In een iets ruimere zin worden ook kracht, uithoudingsvermogen, snelheid, lenigheid (soepelheid) en coördinatie van de spieren beschouwd.

Door de lichaamsspieren regelmatig te trainen door middel van sport of andere fysieke inspanningen wordt de conditie gunstig beïnvloed. De voordelen van een goede conditie zijn legio. Een goede conditie zorgt er voor dat je meer weerstand tegen ziektes hebt, het verhoogt de stressbestendigheid en het verlaagt de kans op hart- en vaatziekten

Bij de Halter zijn trainingsgroepen voor jong en oud, zodat je in groepsverband met elkaar aan je conditie kan werken. Dit werkt motiverend en is nog gezellig ook.

Conditie 50+

Op vrijdagavond is er een conditietraining voor 50+. Er wordt dan in groepsverband getraind onder leiding van een trainer. Hier worden op de mat diverse spierkrachtoefeningen voor het hele lichaam gedaan en iedereen kan  meedoen binnen zijn eigen mogelijkheden. Er wordt serieus getraind, maar uiteraard is er ook tijd voor plezier.

Ook is het mogelijk om in het naastgelegen Vijfhoekpark hard te lopen.