Worstelen

ACTIVITEITEN

Worstelen is een vecht-/krachtsport waarbij niet geslagen of geschopt mag worden, men tracht de tegenstander door gereglementeerde grepen zover te brengen dat hij met beide schouders tegelijk de grond raakt.

Er bestaan in het worstelen drie stijlen, de Grieks-Romeinse stijl, de vrije stijl en damesworstelen. Bij de Grieks-Romeinse stijl zijn slechts grepen van het hoofd tot de heupen toegestaan, dat wil zeggen de armen, de romp en het hoofd. Bij de vrije stijl zijn er geen beperkingen op het gebied van aanvalszones, men mag grepen doen van het hoofd tot de benen en voeten. Damesworstelen is grotendeels hetzelfde als vrije stijl worstelen.

In tegenstelling tot vele andere gevechtssporten, zijn bij het worstelen technieken die pijn of kwetsuren teweegbrengen verboden. Sedert 1896 staat het worstelen (Grieks-Romeins) op het programma van de moderne Olympische Spelen. In 1904 kwam het worstelen vrije stijl op het Olympisch programma. Sinds 2004 is ook damesworstelen een Olympische discipline.

De Halter is van huis uit een worstelvereniging. Momenteel hebben we geen vaste worstel trainer voor de senioren. De jeugd traint op vrijdagavond. Zie ook het rooster.